1 nädal: kolm IT-lahendust kolmelt erinevalt aastakümnelt

 Mõeldes enda igapäevasele elule, kus kõik on seotud infotehnoloogiaga, tunduks nagu see ongi alati nii olnud. Isegi ei mäleta palju ajast kui ei olnud puutetundlikku telefoni. Arvatavasti on IT olemasolu elu nii mugavaks teinud, et sellepärast ei mäleta selle puudumist. Millised IT-lahendused on teinud või aidanud kaasa meie elu lihtsamaks muutmisel? 

Ühekordne kaamera 

Kuigi esimene ühekordne kaamera tuli 1940ndatel siis selle populaarsus kasvas hoopis 1986.aasta Fujifilmi leiutisega. Selle trendiga liitusid ka teised fotograafia ettevõtted näiteks Canon, Kodak ja Nikon. Kuna selle aja kaamerad oli kallid ja raskesti kasutatavad siis nende vastandiks andsid ühekordsed kaamerad kõigile võimaluse fotosid jäädvustada. Sellega sai pilte teha kuni film otsa sai ning seejärel tuli jäädvustatud pildid viia ilmutamisele, et saaks näha, kuidas õnnestus piltide tegemine. Kuigi praegusel ajal saab fotosid teha digitaalselt siis on ühekordne kaamera mingil määral taas populaarseks saanud. Olen ka ise mõelnud sünnipäeva mälestuste jäädvustamiseks kasutada. 

Kasutatud allikad: 

Sony Playstation 

Tulles välja 1994.aastal oli see Sony jaoks pääs videomängude maailma suureks konkurendiks. Sony oli üks esimesi, kes hakkas kasutama konsoolides CD plaate kassettide asemel. Kui enne olid konsoolid suuresti laste kätes siis Playstation võimaldas ka täiskasvanutel liituda, sest mängud olid välimuselt tõsielulisemad võib siis öelda, et ka täiskasvanulikumad. Populaarsust tõestab ka see, et 2005 aastaks oli see esimene konsool, mida müüdi 100 miljonit ühikut. Tänu sellele leiutisele on Playstation üks populaarsemaid mängukonsoole maailmas. 

Kasutatud allikad: 

IPhone 

Asi milleta enam elada ei saaks on nutitelefon. Just IPhone tuli välja 2007.aastal. Võrreldes praegusega oli see ikka väga algeline, kuid algus siiski. App Store oli olematu ning sellepärast ei saanud rakendusi alla tõmmata. Taustapilti ei saanud vahetada ning ka pilte ei saanud sõnumitena saata. Praeguste telefonidega tegutsedes on uskumatu, et neid funktsioone ei eksisteerinud. Esimese aastaga müüdi 6 miljonit telefoni ning 2016.aastal teatati, et see number on jõudnud 1 miljardini.  

Kasutatud allikad: 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

3.nädal: uue meedia mõju traditsioonilisele

2 nädal: kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost